CORIAN® - Hållbart och exklusivt

Corian® är ett homogent kompositmaterial, som är baserat på naturliga minerialer, pigment och akryl. Det är ett idealiskt material för arbetsytor, bordskivor & bänkar. Det porfria materialt avvisar fukt, smuts & bakterier. Corian® finns i mer än 100 färger & texturer.

Läs mer om Corian

Corian – Det ultimata valet för exklusiv köks- och badrumsinredning

När det kommer till att inreda de mest centrala utrymmena i våra hem, vill vi alla ha det bästa. Kök och badrum är inte bara funktionella utrymmen, de bör även reflektera vår smak och stil. Corian är ett premiummaterial som ger varje rum just det där lilla extra och tar din inredning till en ny nivå.

Kontakta oss om du har frågor eller vill veta mer - vi ser fram emot att höra från dig!

Vad är corian?

Corian är ett solid surface-material som kombinerar både skönhet med hållbarhet. Det är känt för sin sömlösa finish, resistens mot fläckar och förmågan att skulpteras till nästan vilken form som helst. Oavsett om du vill ha en köksbänk med en otrolig glans eller ett badrum med tåliga ytor är Corian svaret.

CORIAN®  är ett perfekt material för dig som letar efter en hållbar och exklusiv design för både privatbruk och inredning. Materialet är slittåligt och håller sig snyggt länge samt klarar det mesta. Corian® kallas även för kompositmaterial och består av naturliga mineraler, akryl och pigment.

Corian® är idag de mest kända solid surface materialet och togs fram av DuPont™ på 60-talet.

CORIAN® har lång livstid och är både fläck- och värmeresistant. Materialet är även väldigt slittåligt och motståndskraftigt vid regelbunden anvädning, både mot flisor och sprickor.

CORIAN® har en jämn yta som är enkel att hålla rent dessutom inga synbara fogar.

CORIAN® är väldigt manipulerbart, materalet kan väldigt enkelt göras om med en ny design & kan enkelt repereras så det behöver inte byta ut.

CORIAN® materialet är jämt & slitstarkt, resistent mot smuts, bakterier & mögel, och de flesta kemikalier.

CORIAN® finns i ett stort urval disklådor och handfat, som intergreras i bänken utan synliga fogar. Man underviker alltså hörn och fogar, som kan samla smuts och kan vara svåra att göra rent.