CORIAN® - Hållbart och exklusivt

Corian® är ett homogent kompositmaterial, som är baserat på naturliga minerialer, pigment och akryl. Det är ett idealiskt material för arbetsytor, bordskivor & bänkar. Det porfria materialt avvisar fukt, smuts & bakterier. Corian® finns i mer än 100 färger & texturer.

Läs mer om Corian

Corian – Det ultimata valet för exklusiv köks- och badrumsinredning

När det kommer till att inreda de mest centrala utrymmena i våra hem, vill vi alla ha det bästa. Kök och badrum är inte bara funktionella utrymmen, de bör även reflektera vår smak och stil. Corian är ett premiummaterial som ger varje rum just det där lilla extra och tar din inredning till en ny nivå.

Kontakta oss om du har frågor eller vill veta mer - vi ser fram emot att höra från dig!

Vad är corian?

Corian är ett solid surface-material som kombinerar både skönhet med hållbarhet. Det är känt för sin sömlösa finish, resistens mot fläckar och förmågan att skulpteras till nästan vilken form som helst. Oavsett om du vill ha en köksbänk med en otrolig glans eller ett badrum med tåliga ytor är Corian svaret.

CORIAN®  är ett perfekt material för dig som letar efter en hållbar och exklusiv design för både privatbruk och inredning. Materialet är slittåligt och håller sig snyggt länge samt klarar det mesta. Corian® kallas även för kompositmaterial och består av naturliga mineraler, akryl och pigment.

Corian® är idag de mest kända solid surface materialet och togs fram av DuPont™ på 60-talet.

CORIAN® har lång livstid och är både fläck- och värmeresistant. Materialet är även väldigt slittåligt och motståndskraftigt vid regelbunden anvädning, både mot flisor och sprickor.

CORIAN® har en jämn yta som är enkel att hålla rent dessutom inga synbara fogar.

CORIAN® är väldigt manipulerbart, materalet kan väldigt enkelt göras om med en ny design & kan enkelt repereras så det behöver inte byta ut.

CORIAN® materialet är jämt & slitstarkt, resistent mot smuts, bakterier & mögel, och de flesta kemikalier.

CORIAN® finns i ett stort urval disklådor och handfat, som intergreras i bänken utan synliga fogar. Man underviker alltså hörn och fogar, som kan samla smuts och kan vara svåra att göra rent. 

Hållbar design med Corian - Framtidens materialval

Om Corian® installeras av en auktoriserad tillverkare eller installatör medföljer en garanti på tio år, som kan överlåtas. Förutom materialets många goda egenskaper och tilltalande estetik har Corian® även en rad miljöfördelar.

Varför räknas Corian® som en hållbar produkt ur miljösynpunkt?

Materialet är både ett slitstarkt, förnyelsebart och säkert ytmaterial och står ut som ett mijlövänligt val för diverse områden. Detta hållbara material kombinerar slitstyrka och förmågan att förnyas, vilket gör det till ett säkert alternativ för både människor och vår planet. Med en sammansättning av cirka en tredjedel högkvalitativa akrylpolymerer och två tredjedelar naturliga mineraler, är Corian utformat för att hålla länge.

Ett av de mest anmärkningsvärda miljöaspekterna av Corian är dess låga innehåll av flyktiga organiska föreningar (VOC), vilket innebär att det har minimal påverkan på luftkvaliteten inomhus. Denna egenskap gör Corian till ett utmärkt val för allt från köksbänkar till väggpaneler och handfat. Genom 40-årig global historisk användning har Corian bevisat sin säkerhet och hållbarhet. Tillverkningsprocessen involverar en polymerisationsprocess som låser samman beståndsdelarna i ett kemiskt stabilt material, vilket ytterligare minimerar miljöpåverkan. Denna kombination av innovation, hållbarhet och säkerhet gör Corian till ett miljömedvetet materialval i strävan mot en mer hållbar framtid!

Skötselråd för Corian material

Det krävs minimalt underhåll för att Corian® ska se fräscht ut. För daglig rengöring räcker det att torka av Corian® med en fuktig trasa (mikrofiber) och vatten. De flesta fläckar och fett tas bort med vatten och diskmedel. Hela ytan bör då rengöras noggrant då och då, för att lystern inte skall utvecklas ojämnt.

Fläckborttagning

Prova alltid först med de enkla lösningarna vid borttagning av fläckar. Om det fortfarande finns fläckar kvar, använd lite skurcreme med slipeffekt. Gnugga då lätt och undvik grova skursvampar vid daglig rengöring. Starka slipmedel, eller den gröna/grova sidan på skursvampen (typ Scotch - Britew), skall endast användas vid mycket besvärliga fläckar. Tänk på att vara försiktig och skrubba ytan varsamt.

Nedan hittar du fler skötselråd i våra broschyrer!

Diskbänk med trasa och fönster med utsikt mot gröna träd